Kremete saus: Parmesansaus


Her får du en kremete parmesansaus som også kan være fin til espuma-/iSi-/kremblåserflaske. Den skiller seg ikke, kan fryses, har silkemyk konsistens og kan varmes opp gjentatte ganger uten kvalitetsforringelse.

Ostesaus har en tendens til å bli kornete og skille seg når man tilsetter syre. Med QimiQ kan du balansere den fete osten med så mye syre du ønsker, men konsistensen blir allikevel helt perfekt. Den kan til og med fryses uten kvalitetsforringelse.

Se videoen med Michael Valborgland fra Flying Culinary Circus for flere tips.

 

Ingredienser

200 g QimiQ Classic

2 ss olivenolje

200 g Jarlsberg-ost, revet

200 g parmesan, revet

200 g fløte

salt og pepper

 

Fremgangsmåte

1. Bland alle ingrediensene og varm opp til 80–85 grader eller gi ett oppkok.

2. Om du ønsker, kan du helle sausen over i en iSi-flaske. Sausen tåler vannbad. 


Tommelfingerregel til bruk i sauser

Andelene vi anbefaler her mener vi gir best konsistens, og de er et godt utgangspunkt for ytterligere testing. Tilføy smak etter ønske. Du bestemmer selv konsistensen, stabiliteten og smaken gjennom smaksbærere som smør, olje, fløte, rømme, ost, mascarpone, frukt, grønnsaker, krydder, sukker osv.

Modellen illustrerer grunnregelen for å lage kremete sauser med QimiQ Cream Base. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen variant. Kreativt og moro!

Modellen illustrerer grunnregelen for å lage kremete sauser med QimiQ Cream Base. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen variant. Kreativt og moro!


Se flere geniale sauseoppskrifter :


Forrige
Forrige

Kaldprodusert hvitvinsaus

Neste
Neste

Hollandaisesaus som ikke sprekker