Kremete saus: Nydelig ostesaus på 1-2-3

Bare bland og varm opp alle ingrediensene til 80–85 grader, så er den klar. Sausen får fantastisk konsistens, skiller seg aldri og selv ostesauser, smørsauser og hvitvinsauser kan fryses.

Med QimiQ Sauce Base er det mange sauser som bare kan blandes og så er de ferdige til å vakumpakkes og legges på hylla til senere bruk.

Ostesaus har en tendens til å bli kornete og skille seg når man tilsetter syre. Med QimiQ kan du balansere den fete osten med så mye syre du ønsker og konsistensen blir fortsatt helt perfekt. Den kan til og med fryses uten kvalitetsforringelse.

 

Ingredienser

550 g QimiQ Cream Base

70 g hvitvin

350 g vann

3 g løkpulver

18 g kyllingkraftpasta

4 g salt

0,2 g hvit pepper

6 g maismel

 

Fremgangsmåte

Alt blandes godt sammen. Kan så vakumpakkes og legges klart til bruk. 


Modellen illustrerer grunnregelen for å lage kremete sauser med QimiQ Cream Base. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen variant. Kreativt og moro!

Modellen illustrerer grunnregelen for å lage kremete sauser med QimiQ Cream Base. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen variant. Kreativt og moro!

Tommelfingerregel til bruk i kremete sauser

Andelene vi anbefaler her mener vi gir best konsistens, og de er et godt utgangspunkt for ytterligere testing. Tilføy smak etter ønske. Du bestemmer selv konsistensen, stabiliteten og smaken gjennom smaksbærere som smør, olje, fløte, rømme, ost, mascarpone, frukt, grønnsaker, krydder, sukker osv.


Se flere geniale sauseoppskrifter :


Forrige
Forrige

Grunnsaus: Kremet tomatsaus

Neste
Neste

Kaldprodusert hvitvinsaus