QimiQ-Side 19-300dpi.png

QimiQ Sauce Base er et naturlig kremprodukt. I tillegg til 97 % melk av ferskeste kvalitet, inneholder QimiQ Sauce Base, 3 % naturlig stivelse. QimiQ Sauce Base er perfekt for varm mat og baking.  

 

Hvordan bruker jeg QimiQ Sauce Base ? 

1. Klipp opp pakken helt.

Gratenger og former: Det er ikke nødvendig å ha noe tilberedning. Bland QimiQ Sauce base med ingrediensene og hell over maten.

Supper og sauser: Tilsett QimiQ Base med de andre ingrediensene i suppen / sausen og rør. 

 

Ideell for

Kremede supper, sauser, eggerøre, gratineringsfyll og paier/Quich, terter, kaker etc. 

Se også grunnregler for anvendelse av QimiQ Sause Base HER

 

Fordeler

  • Til både steking og baking

  • Erstatter mel og stivelse ved binding

  • Jevn og kremete konsistens i en fei
  • Enkelt og garantert suksess
  • Rask og enkel tilberedning
  • Glutenfri

Ingredienser

QimiQ Sauce Base inneholder 97% fløte (15,5% fett), 3 % stivelse (tapioka og mais)

 

Næringsinnhold per 100g

Energi                           737 kJ / 178 kcal
Fett                                 15,5 g
  - hvorav mettet fett       11 g
Karbohydrater                6,7 g
 - hvorav sukkerarter     3,7 g
Protein                            2,9 g
Salt                                0,14 g

Alle QimiQ produkter inneholder melk som allergen.

 

Oppbevaring/Holdbarhet

Lagres i romtemperatur i opp til 12 måneder. Når den er åpnet, bør QimiQ Sauce Base oppbevares i kjøleskap og brukes innen 3 - 4 dager.

 

Emballasje:

12 x 1 kg - EPD: 4543906

 5 kg (Bag in box). (5 kg er bestillingsvare)

 


Se hvor enkelt det er :


Tommelfingerregel for anvendelse

Andelene vi anbefaler nedenfor mener vi gir beste konsistens, og gir et godt utgangspunkt. Tilsett smak som du ønsker. 

Base_for_kremete_sauser.png

Base for kremete sauser

Stek kjøtt, grønnsaker e.l. , litt hvitvin e.l., tilsett væske (juice, kraft, vann etc) tilsett QimiQ Sauce Base. Kok opp

Eksempel: Rask Bechamel-saus

Fordeler:

  • Erstatter mel og stivelse
  • Tåler gjentagende oppvarming
  • Tåler alle former for syre og alkohol
  • Frysestabil
    • Rømmesauser
    • Bearnaise
    • Hollandaise
    • Sandefjordsmør

Eggerrebase.png

Eggerørebase

Miks QimiQ Sauce Base og eggerøre-base godt sammen. Stek eggeblandingen i en varm panne med smør inntil ønsket konsistens er oppnådd.

Fordeler: 

  • Unngår misfarging av egg
  • Kan regenereres 
  • Holder luftig konsistens 
  • Tørker ikke ut - Bain-marie stabil
  • Frysestabil!

Base_for_kremete_supper.png

Base for kremete supper

Stek lett grønnsaker, smak til med hvitvin (e.l.) tilsett væske (suppe, kraft, vann etc) tilsett QimiQ Sauce Base. Kok opp til den er myk og miks (bruk eventuelt stavmikser/blender) smak til.

Eksempel: Gulrot- og ingefærsuppe

Fordeler:

  • Smooth og kremet konsistens etter kort tid.
  • Erstatter mel, stivelse helt eller delvis.
  • Redusert hinnedannelse
  • Frysestabil, kan varmes opp uten at kvaliteten blir forringet

Base_for_Dip_Saus+(1).png

Quiche og andre eggeformer

Miks QimiQ Sauce Base og krydder o.l. og hell over ingrediensene. Strø over raspet ost.  

Eksempel: Quiche Lorraine 

Fordeler

  • Raskt og enkelt å produsere - kan produseres opp kaldt 
  • Luftig og saftig konsistens 
  • Frysestabil, kan varmes opp igjen uten kvalitetsforringelse 

Bakte_brd_og_kaker.png

Bakte brød og kaker

Holder baksten fuktig og fersk over lang tid. 

Fordeler:

  • Holder seg saftigere over lengre tid
  • Frysestabil