QimiQ-Sauce_Base-1kg.png

EPD: 4543906

Forpakning: 12 x 1 kg og 5 kg. 

 

Fordeler

  • QimiQ Sauce Base er en funksjonell ingrediens.  
  • QimiQ Sauce Base brukes til varme retter som må ha en glatt, kremet og stabil konsistens. Ideell å bruke i kremet suppe, fløtesaus, eggerøre, royalfylling for quiche, gratinering, osv.
  • QimiQ Sauce Base kan ikke vispes for å få mer volum.

 

Rask og enkel

  • Rask og enkel tilbereding, gir konsistent kvalitet på sluttproduktene. 

  • Erstatter mel, stivelse og jevning delvis eller helt.

  • Ingen redusering trengs for supper eller sauser.

  • Glatt og kremet konsistens på sekunder.

  • Sikker.

 

Kan tilberedes kald

  • Ingrediensene kan blandes sammen.

  • Sparer deg for mye tid. 

  • Gjør det mulig å lage frysestabile produkter. 

  • Langvarig perfekt stabilitet.

 

Emulgerer med smør og olje

  • Varmestabil

  • Skiller eller klumper seg ikke, sluttproduktene holder seg homogene.

  • Reduserer misfarging og hinnedannelse.

 

Stabil med syrer og alkohol

  • Stabil med syrer og alkohol

  • Klumper seg ikke takket være dens kompakte struktur og unik beskyttelse av melkeprotein fra vår patenterte produksjonsprosess. Selv tilsetting av syrlige ingredienser er mulig.

 

Redusert fettinnhold

  • Inneholder 22% mindre fett enn vanlig fløte med 38% fett, samtidig som den er full av smak.

  • Mindre fett, mindre kolesterol.

 

Se hvor enkelt det er 

Rør QimiQ Sauce Base inn i suppen eller sausen og varm opp. 
Det er alt som trengs. Videre redusering er ikke nødvendig. Stivelsen er allerede aktivert, noe som betyr at den også kan brukes kald.

Se også grunnregler for anvendelse av QimiQ Sause Base HER

Oppbevaring & Holdbarhet

QimiQ Sauce Base kan uåpnet lagres i romtemperatur i opp til 12 måneder. Når den er åpnet, bør QimiQ Sauce Base oppbevares i kjøleskap og brukes innen 3 - 4 dager.

 

Næringsinnhold

QimiQ Sauce Base inneholder 97% fløte (16% fett) og stivelse (mais og tapioka). 

QimiQ Sauce Base er et fløteprodukt uten deklarasjonspliktige tilsetningsstoff. 

 

Næringsverdi per 100 g QimiQ Sauce Base : 

Energi 755 kJ / 182 kcal
Fett 16 g
- hvorav mettet fett 11 g
Karbohydrater 6,7 g
- hvorav sukkerarter 3,7 g
Protein 2,9 g
Salt 0,14 g

Alle QimiQ produkter inneholder melk som allergen. 

 

Faktaark

 

 

 

Tommelfingerregel for anvendelse

Andelene vi anbefaler nedenfor mener vi gir beste konsistens, og gir et godt utgangspunkt for videre test. Tilsett smak som du ønsker. 


Base_for_kremete_supper.png

Base for kremete supper

Stek lett grønnsaker, smak til med hvitvin (e.l.) tilsett væske (suppe, kraft, vann etc) tilsett QimiQ Sauce Base. Kok opp til den er myk og miks (bruk eventuelt stavmikser/blender) smak til. 

Eksempel: Gulrot- og ingefærsuppe

Fordeler

  • Smooth og kremet konsistens etter kort tid. Erstatter mel, stivelse helt eller delvis. 
  • Redusert hinnedannelse 
  • Frysestabil, kan varmes opp uten at kvaliteten blir forringet

Base_for_kremete_sauser.png

Base for kremete sauser

Stek kjøtt, grønnsaker e.l. , litt hvitvin e.l., tilsett væske (juice, kraft, vann etc) tilsett QimiQ Sauce Base. Kok opp

Eksempel: Rask Bechamel-saus

Fordeler:

  • Erstatter mel og stivelse
  • Tåler gjentagende oppvarming
  • Tåler alle former for syre og alkohol
  • Frysestabil
    • Rømmesauser
    • Bearnaise
    • Hollandaise
    • Sandefjordsmør

Eggerrebase.png

Eggerørebase

Miks QimiQ Sauce Base og eggerøre-base godt sammen. Stek eggeblandingen i en varm panne med smør inntil ønsket konsistens er oppnådd.

Fordeler: 

  • Unngår misfarging av egg
  • Kan regenereres 
  • Holder luftig konsistens 
  • Tørker ikke ut - Bain-marie stabil
  • Frysestabil!

Base_for_Dip_Saus (1).png

Quiche og andre eggeformer

Miks QimiQ Sauce Base og krydder o.l. og hell over ingrediensene. Strø over raspet ost.  

Eksempel: Quiche Lorraine 

Fordeler

  • Raskt og enkelt å produsere - kan produseres opp kaldt 
  • Luftig og saftig konsistens 
  • Frysestabil, kan varmes opp igjen uten kvalitetsforringelse 

Bakte_brd_og_kaker.png

Bakte brød og kaker

Holder baksten fuktig og fersk over lang tid. 

Fordeler:

  • Holder seg saftigere over lengre tid
  • Frysestabil