QimiQ-Classic-1kg.png

EPD: 4435152

Forpakning: 12 x 1 kg

Finnes også som 5 kg, bag in box, bestillingsvare

 

Fordeler

  • QimiQ Classic er en funksjonell ingrediens. 
  • QimiQ Classic brukes til kalde sluttprodukter som krever stabil konsistens: pålegg, dressinger, dipper og majones uten egg.
  • QimiQ Classic brukes som smaksbærer.
  • QimiQ Classic kan ikke vispes for å lage volum.
  • QimiQ Classic er bakestabil.

 

Stabilisering

  • Erstatter gelatin delvis eller helt.

  • Langvarig perfekt stabilitet.

  • Gjør det mulig å lage frysestabile produkter.

  • Rask og enkel tilbereding, gir en konsistent kvalitet på sluttproduktene.

  • Sikker.

  • Lengre presentasjonstid - lengre salgstid. 

 

Binder væske og emulgerer med olje

  • Skiller eller klumper seg ikke.

  • Binder væske - smørbrødene holder seg ferske og gode.

  • Hindrer misfarging av pålegg.

  • Dressinger skiller seg ikke og holder seg bedre på salaten.

 

Forsterker smaken på ingrediensene

  • Den eneste smaksbæreren som forsterker fremfor å skjule smaken av tilsatte ingredienser. Det gjør at man kan bruke mindre dyre og/eller fettholdig ingredienser (for eksempel røkt laks, trøffelolje, foie gras, parmesan).

 

Stabil med syrer og alkohol

  • Stabil med syrer og alkohol. Klumper seg ikke takket være dens kompakte struktur og unik beskyttelse av melkeprotein fra vår patenterte produksjonsprosess. Selv tilsettelse av syrlig frukt er mulig.

 

Kostnadsreduksjon

  • Kostnadsbesparende ved at man kan bruke mindre mengder dyre ingredienser i en rett. 

  • Sikker.

 

Redusert fettinnhold

  • Inneholder 23% mindre fett enn vanlig fløte med 38% fett, samtidig som den er full av smak.

  • QimiQ Classic kan delvis eller helt erstatte fettholdige ingredienser som fløte, smør og oljer.

  • Mindre fett, mindre kolesterol.

 

Bruk

QimiQ Classic er lettest å bruke når den er romtemperert (20℃ - 25℃). Hvis den er avkjølt kan du bare vispe den litt mer til du ser den er helt glatt.

 

 

Oppbevaring & holdbarhet

QimiQ Classic kan uåpnet lagres i romtemperatur i opp til 12 måneder. Når den er åpnet, bør  oppbevares i kjøledenskap og brukes innen 3 - 4 dager.

 

Næringsinnhold

QimiQ Classic inneholder 99% fløte (15% fett) og 1% gelatin fra okse.

QimiQ Classic er et ekte fløteprodukt (ingen deklarasjonspliktige ingredienser / tilsetningsstoffer). Glutenfri.

QimiQ Classic Vanilla inneholder 93% fløte (16,2% fett), sukker, gelatin, stivelse, vaniljeekstrakt, smakstilsetning og betakaroten.
QimiQ Classic-produktene inneholder alt det gode du får fra melk som protein, kalsium og fosfor og er derfor et godt alternativ til et sunt kosthold.

 

Næringsverdi per 100 g QimiQ Classic : 

Energi 707kJ / 169 kcal
Fett 15 g
- hvorav mettet fett 10 g
Karbohydrater 4,0 g
- hvorav sukkerarter 4,0 g
Protein 4,5 g
Salt 0,14 g

Alle QimiQ produkter inneholder melk som allergen. 

 

Faktaark

 

Tommelfingerregel for anvendelse

Andelene vi anbefaler nedenfor mener vi gir beste konsistens, og gir et godt utgangspunkt for videre test. Tilsett smak som du ønsker. 

Spread_Base__for_smrbrd.png

Spread Base - for smørbrød

Rør romtemperert QimiQ glatt. Tilsett kremost og bland godt. Tilsett smak (grønnsaker, urter, krydder, etc).

  • Yoghurt kan blandes med kremosten om ønskelig. 

Fordeler

  • Fuktigheten fra pålegget trekker ikke inn i brødet
  • Grønnsaker/frukt i salaten holder seg crispy
  • Unngår væskeslipp i salater og dressinger
  • Lengre presentasjonstid
  • Forlenget ferskhetsgrad!

Base_for_Dip_Saus (1).png

Base for Dip Saus

Rør QimiQ glatt og jevn. Tilsett de andre ingrediensene, en etter en. Tilsett smak (grønnsakspure, urter, krydder, hvitløk, etc).

Eksempel: Remulade Dip 

 

Fordeler

  • Ingen separasjon av ingrediensene som tilsettes  
  • Binder olje, er syrestabil
  • Lengre presentasjonstid og ingen snerkdannelse

Dekorasjonskrem.png

Dekorasjonskrem

Rør QimiQ glatt. Tilsett kremfløte til ønsket volum er oppnådd. Tilsett smak (sukker, vaniljesukker, etc). 

Eksempel: Dekorasjonskrem 

 

Fordeler

  • God og lang stabilitet
  • Redusert hinnedannelse 
  • Kan erstatte gelatin fullstendig eller andre kremstabilisatorer.

Base_for_dressing03.png

Base for dressing

Bland alle ingrediensene til basen er glatt og jevn.

*Rømme, yoghurt og majones kan blandes sammen om ønskelig.

Eksempel: Yoghurt Dressing

 

Fordeler

  • Raskere produksjonsprosess – kald miks
  • Binder syre, olje
  • Reduserer hinnedannelse
  • Reduserer misfarging
  • pH under 5 - ingen fare for e.coli-bakterier eller salmonella