QimiQ-side 7-300dpi.png

QimiQ Classic er et naturlig melkeprodukt som inneholder 99 % fløte samt 1 % gelatin fra okse. Produktet egner seg perfekt både til kalde, søte og salte retter. Det naturlige fløteproduktet kan brukes til dressinger, dipper, terriner, faste desserter og kakefyll.

 

Hvordan bruker jeg QimiQ Classic ? 

  1. Klipp opp pakken helt
  2. Rør romptemperert QimiQ classic helt glatt. 
  3. Tilsett resten av ingrediensene. 

 

Hva må jeg være påpasselig på? 

Når QimiQ Classic ligger i pakken er den helt fast i konsistensen. For å unngå at man får klumper i sluttproduktet, er det vesentlig at den røres jevnt før bruk. 

 

Ideelt for: 

Smørepålegg, dipper, dressinger, faste fyll, skjærevennlige kakefyll, pai/terriner, majones uten egg

 

Fordeler

  • Erstatter gelatin delvis eller helt.

  • Binder væske og emulgerer med olje

  • Forsterker smaken på ingrediensene

  • Stabil med syrer og alkohol

  • Kostnadsreduksjon
  • Redusert fettinnhold

  • Langvarig perfekt stabilitet.

  • Gjør det mulig å lage frysestabile produkter.

  • Rask og enkel tilbereding, gir en konsistent kvalitet på sluttproduktene.

  • Sikker.

  • Lengre presentasjonstid - lengre salgstid. 

Næringsinnhold

99% fløte (15% fett) og 1% gelatin fra okse.

 

Næringsverdi per 100 g

Energi                         707 kJ / 169 kcal
Fett                               15 g
 - hvorav mettet fett   10 g
Karbohydrater            4,0 g
 - hvorav sukkerarter 4,0 g
Protein                        4,5 g
Salt                            0,14 g

Alle QimiQ produkter inneholder melk som allergen. 

 

Oppbevaring & holdbarhet

QimiQ Classic kan uåpnet lagres i romtemperatur i opp til 12 måneder. Når den er åpnet, bør  oppbevares i kjøledenskap og brukes innen 3 - 4 dager.

 

Emballasje

Forpakning: 12 x 1 kg - EPD: 4435152

Finnes også som 5 kg, bag in box, bestillingsvare


Se hvor enkelt det er  - Retter med QimiQ Classic:


Tommelfingerregel for anvendelse

Andelene vi anbefaler nedenfor mener vi gir beste konsistens, og gir et godt utgangspunkt for videre test. Tilsett smak som du ønsker. 

Spread Base - for smørbrød

Rør romtemperert QimiQ glatt. Tilsett kremost og bland godt. Tilsett smak (grønnsaker, urter, krydder, etc).

  • Yoghurt kan blandes med kremosten om ønskelig. 

Fordeler

  • Fuktigheten fra pålegget trekker ikke inn i brødet
  • Grønnsaker/frukt i salaten holder seg crispy
  • Unngår væskeslipp i salater og dressinger
  • Lengre presentasjonstid
  • Forlenget ferskhetsgrad!
Spread_Base__for_smrbrd.png

Base - for smørepålegg

Rør romtemperert QimiQ glatt. Tilsett kremost og bland godt. Tilsett smak (grønnsaker, urter, krydder, etc). Yoghurt kan blandes med kremosten om ønskelig.

Fordeler

  • Fuktigheten fra pålegget trekker ikke inn i brødet
  • Grønnsaker/frukt i salaten holder seg crispy
  • Unngår væskeslipp i salater og dressinger
  • Lengre presentasjonstid
  • Forlenget ferskhetsgrad!

 

Base_for_Dip_Saus (1).png

Base for Dip Saus

Rør QimiQ glatt og jevn. Tilsett de andre ingrediensene, en etter en. Tilsett smak (grønnsakspure, urter, krydder, hvitløk, etc).

Eksempel: Remulade Dip 

 

Fordeler

  • Ingen separasjon av ingrediensene som tilsettes  
  • Binder olje, er syrestabil
  • Lengre presentasjonstid og ingen snerkdannelse

Dekorasjonskrem.png

Dekorasjonskrem

Rør QimiQ glatt. Tilsett kremfløte til ønsket volum er oppnådd. Tilsett smak (sukker, vaniljesukker, etc). 

Eksempel: Dekorasjonskrem 

 

Fordeler

  • God og lang stabilitet
  • Redusert hinnedannelse 
  • Kan erstatte gelatin fullstendig eller andre kremstabilisatorer.

Base_for_dressing03.png

Base for dressing

Bland alle ingrediensene til basen er glatt og jevn.

*Rømme, yoghurt og majones kan blandes sammen om ønskelig.

Eksempel: Yoghurt Dressing

 

Fordeler

  • Raskere produksjonsprosess – kald miks
  • Binder syre, olje
  • Reduserer hinnedannelse
  • Reduserer misfarging
  • pH under 5 - ingen fare for e.coli-bakterier eller salmonella