Hvor kan jeg kjøpe QimiQ i Norge?

QimiQ kan kjøpes via alle landsdekkende grossister. Asko, Servicegrossistene. Her er EPD nummere: 

  • QimiQ Classic, EPD 4435152, 12 x 1 kg
  • QimiQ Sauce Base, EPD 4543906, 12 x 1 kg
  • QimiQ Whip, EPD 4435764, 12 x 1 kg

Salg i hele paller og i større emballasje selges direkte ved å kontakt: QimiQ finnes også i større emballasje.

Kontakt:  Vital Ernæring AS, Ullernchausseen 119, 0284 Oslo. Telefon: +47 92402487, firmapost@qimiq.no

 

Hva er QimiQ ? 

QimiQ er den første fløtebasen, med kun 15 % fett. QimiQ Classic og Whip, består av 99 % melk og 1 % gelatin fra Storfe. QimiQ Sauce Base består av 99 % melk og 1 % gelatin fra naturlig stivelse. Den kan brukes i kalde retter, varme retter, i desserter og i salte retter. Med QimiQ blir det alltid suksess

 

Hvilke forpakningsstørrelser finnes QimiQ i ?

QimiQ finnes i følgende forpakning: 

  • 1 kg forpakning - tetrapak - 12 mnd holdbarhet uten kjøl
  • 5 kg forpakning - Bag in box - 5 mnd holdbarhet
  • Større tilpassede forpakninger - forhåndsbestilles

 

Hvilke type gelatin anvendes i QimiQ?

QimiQ inneholder 1% oksegelatin av høyeste kvalitet.

 

Hva betyr QimiQ?

QimiQ er et konstruert ord, det kommer fra ordene "quick" og "milk", som skal vise hvor raskt og enkelt det er å bruke produktet.

 

Er det mulig å varme opp igjen retter laget med QimiQ?

Ja, for eksempel supper og sauser kan varmes opp igjen flere ganger uten fare for at de skiller seg.

 

Finnes det sammenlignbare produkter på markedet?

Nei! QimiQ er et unikt produkt. Det har patent for hele verden og er et registrert varemerke.

 

Hva er det som er unikt med QimiQ

Det unike med QimiQ produktene er den patenterte produksjonsprosessen, hvor man har klart å beskytte det sensitive melkeproteinet på en naturlig måte. Den patenterte produksjonsprosessen gjør at melkefettet legger seg rundt hvert myseprotein og deretter et tynt lag med oksegelatin eller naturlig stivelse (for QimiQ Classic er det oksegelatin og for Sauce Base er det naturlig stivelse). Dette gir et melkeprodukt som har en finere struktur og som er mer kompakt og stabilt en tradisjonelle melkeprodukter. - se illustrasjon og les mer HER.

 

Hvor lenge kan QimiQ lagres?

QimiQ har ulike holdbareheter:

1 kg forpakning: kan uåpnet lagres i romtemperatur i opp til 12 måneder.

5 kg forpakning: kan uåpnet lagres i romtemperatur i opp til 5 måneder.

 

Finnes det noen kunstige tilsetningsstoffer i QimiQ Classic?

Nei! QimiQ Classic er et helt naturlig produkt uten emulgatorer eller e-stoffer.

 

Er QimiQ et østerriksk produkt?

Ja. QimiQ ble utviklet og produseres i Østerrike. Det produseres også i Sveits, Japan og USA. Merkevaren QimiQ og den patenterte produksjonsprosessen er registret og beskyttet av HAMA i hele verden.

 

Kan QimiQ brukes med alle typer mat?

QimiQ kan brukes i nesten alle mulige matretter, de eneste unntakene er i kombinasjon med fersk kiwi, ananas og papaya. Disse fruktene inneholder enzymer som bryter ned proteinene i alle melkeprodukter og får maten til å klumpe seg og gir en bitter smak. Dette kan kun motvirkes med å bruke konservert frukt eller med å pasteurisere og så kjøle ned frukten før bruk.

 

Kan QimiQ brukes i dietter og helsekost?

Ja! QimiQ inneholder kun 15 - 19% fett og kan brukes i de fleste dietter, inkludert diabetes, lavkolesterol og cøliaki.

 

Kan man tilsette hvitvin til en QimiQ-saus?

Ja! QimiQ er syrestabil, det vil si at for eksempel hvitvin og sitronjuice kan tilsettes uten noe problem.

 

Kan QimiQ brukes i en Pacojet?

Ja!

 

Hvordan lages QimiQ?

Alt starter med helt fersk melk av høyeste kvalitet fra kuene. Ved meieriene fordeles melken og blir til QimiQ. Melkemolekylene i QimiQ Classic og QimiQ Whip blir dekket av 100 % ren okse gelatin. Melkemolekylene fra QimiQ Sauce Base blir dekket av naturlig stivelse. Etter fordelingen helles QimiQ over i kartonger. Så sender vi produktet ut til våre kunder, klart til bruk. Se egen illustrasjon HER