Fløteproduktet som gir deg garantert suksess 

  • Sikkert - ingen klumping eller separasjon.

  • Kortere tilberedingstid.

  • Lengre presentasjonstid.

  • Ekte fløte - topp kvalitet.

  • Ingen deklarasjonspliktige e-nummere.

  • Ideell for dietter - lavere innhold av animalsk fett.

  • Glutenfri.

  • Lagring i romtemperatur.

QimiQ er et naturlig produkt, samtidig som den er rask og enkel å bruke. 

 

Passer til de fleste matvarer og retter. 

QimiQ kan brukes i varme og kalde, søte og salte retter.

Stabil med syrer, alkohol og bakverk
Sitronjuice, alkohol og eddik kan tilsettes QimiQ uten fare for klumping. QimiQ kan kombineres med nesten alle matvarer og kan brukes til koking, baking og raffinering.

Emulgerer med olje og smør
På grunn av sin unike cellestruktur oppnådd gjennom den patenterte produksjonsprosessen, emulgerer QimiQ med olje og smør.

Binder med væske
QimiQ kan drastisk redusere væskemigrasjon, redusere hinnedannelse og misfarging og muliggjør lengre presentasjonstid for sluttproduktet. Rettene holder seg ferske og appetittelige lengre og gjør pre-produksjon lettere. Det er ideelt for smørbrød, pålegg, dipp, mousse, krem, osv.

 

 

 QimiQ Fløtebase - patentert produksjonsprosess

Det unike med QimiQ produktene er den patenterte produksjonsprosessen, hvor man har klart å beskytte det sensitive melkeproteinet på en naturlig måte. Den patenterte produksjonsprosessen gjør at melkefettet legger seg rundt hvert myseprotein og deretter et tynt lag med oksegelatin eller naturlig stivelse (for QimiQ Classic er det oksegelatin og for Sauce Base er det naturlig stivelse) - se illustrasjon. Dette gir et melkeprodukt som har en finere struktur og som er mer kompakt og stabilt en tradisjonelle melkeprodukter. 

QimiQ fungerer som en naturlig smaksbærer som er syre, alkohol og varmestabil. QimiQ produktene er en naturlig stabilisator/emulgator. Produktene er derfor en funksjonell ingrediens.

 

  Illustrasjonen av QimiQ patentet: Melkefettet legger seg rundt hvert myseprotein og deretter et tynt lag med gelatin.

Illustrasjonen av QimiQ patentet: Melkefettet legger seg rundt hvert myseprotein og deretter et tynt lag med gelatin.

 

 

Hva QimiQ kan delvis eller helt erstatte

Gelatin
Oppløsning av gelatin er ikke lenger nødvendig i de fleste oppskrifter med QimiQ Classic og QimiQ Whip.

Fløte
For å redusere fettinnholdet uten å miste noe av smaken i for eksempel en kake, kan QimiQ Classic eller QimiQ Whip delvis eller helt erstatte fløte.

Smør/fett
Reduser fettinholdet i disse kremostene med opp til 80 % uten å miste noe av den gode smaken ved å erstatte smøret i oppskriften med QimiQ.

Egg
QimiQ kan helt erstatte egg i retter som majones, tiramisu og pai, og reduserer derfor drastisk risikoen for salmonella og kolesterolinnholdet blir lavere.

Stivelse
QimiQ Sauce Base kan erstatte mel, stivelse eller jevning delvis eller helt.

 

Spesielle bruksområder

Koke og kjøleprosess
Supper og sauser holder seg stabile og skiller seg ikke under transport.

Sous vide prosess
Kremede supper og sauser holder seg stabile uten å skille seg.

Frosne produkter
Retter laget med QimiQ har en fin struktur med en jevn fettfordeling som forhindrer væsketap ved tining, noe som gir lengre presentasjonstid. Merk: dette avhenger av fordelingen av væske og faste stoffer i produktet.

For spørsmål om frosne retter og frysestabilitet kontakt oss på: firmapost@QimiQ.no

 

Kommersielle fordeler

Innsparingen reflekteres i kostnaden på sluttproduktet, IKKE på ingrediensene.

Sparer deg for mye tid

Kortere produksjonstid
På grunn av en rask og enkel tilbereding med QimiQ sine produkter.

Muliggjør pre-produksjon
Pre-produksjon er mulig i rolige perioder. Siden retter laget med QimiQ holder form, konsistens og utseende lenger, er det mulig å pre-produsere i roligere perioder.

 

Kostnadssparende - lavere pris per porsjon

Spar penger på ingredienser
Retter laget med QimiQ trenger mindre eller ingen gelatin, egg og dyre ingredienser. Bruk av mascarpone, mozzarella og røkt laks kan reduseres med opp til 50% siden QimiQ er smaksnøytral og en utmerket smaksbærer på grunn av dens fine struktur. Siden QimiQ også er bakestabil kan den erstatte opp til 50% av smør og/eller eggeinnholdet i deiger og bakverk.

Mindre avfall
Retter laget med QimiQ produkter holder perfekt stabilitet, konsistens og utseende lenger enn de som er tilberedt på tradisjonelt vis, noe som igjen gir lengre presentasjonstid og mindre avfall. Å jobbe med QimiQ er enkelt og man kan lett luke ut feil.

Lengre presentasjonstid
Retter laget med QimiQ produkter holder perfekt stabilitet, konsistens og utseende lenger enn de som er tilberedt på tradisjonelt vis, noe som igjen gir lengre presentasjonstid for salg.

 

Stabilitet

Konsistens, form og utseende
Retter laget med QimiQ holder ikke bare på konsistens, form og utseende når de lagres på 6℃  (43°F) men også ved høyere temperatur.
Varme retter laget med QimiQ Classic eller QimiQ Sauce Base kan varmes opp igjen uten at de klumper seg.

 

Utseende

Ingen tørking, misfarging eller klumping
Overflaten av retter laget med QimiQ misfarges ikke. På grunn av den unike produksjonsprosessen binder QimiQ  væsken fra de tilsatte ingrediensene og hindrer på den måten væskemigrasjon. Brød og kakebunner holder seg ferske og gode.

Disse fordelene gjelder for FERSKE og FROSNE produkter!

 

Enkelhet

Færre trinn i tilberedelsen
For eksempel trenger man ikke lenger løse opp gelatin eller tilsette stivelse. Alle ingredienser kan vispes sammen med QimiQ Whip, det er ikke lenger nødvenig å blande inn pisket krem.

Mindre feil
Ingen klumper av gelatin eller stivelse. 
Kan ikke vispes for mye.

Konsistent kvalitet
QimiQ produktene står for konsistent kvalitet.

Ingen deklarasjonspliktige e-nummere.
QimiQ inneholder ingen deklarasjonspliktige e-nummere.