alle QimiQ pakkene.png

QimiQ Fløtebase - patentert produksjonsprosess

Melkeproteinet er blitt beskyttet 

Det unike med QimiQ produktene er den patenterte produksjonsprosessen, hvor man har klart å beskytte det sensitive melkeproteinet på en naturlig måte. Den patenterte produksjonsprosessen gjør at melkefettet legger seg rundt hvert myseprotein og deretter et tynt lag med oksegelatin eller naturlig stivelse (for QimiQ Classic er det oksegelatin og for Sauce Base er det naturlig stivelse) - se illustrasjon. Dette gir et melkeprodukt som har en finere struktur og som er mer kompakt og stabilt en tradisjonelle melkeprodukter. 

QimiQ fungerer som en naturlig smaksbærer som er syre, alkohol og varmestabil. QimiQ produktene er en naturlig stabilisator/emulgator. Produktene er derfor en funksjonell ingrediens.

Illustrasjonen av QimiQ patentet: Melkefettet legger seg rundt hvert myseprotein og deretter et tynt lag med gelatin.

Illustrasjonen av QimiQ patentet: Melkefettet legger seg rundt hvert myseprotein og deretter et tynt lag med gelatin.

 

QimiQ binder opp væske, er syrebestandig og frysestabil.

På grunn av den unike strukturen i QimiQ har den en enestående egenskap til å binde opp væske. Se for deg at QimiQ strukturen er så finkornet at den fungerer som sand. Sand binder opp væske. Tradisjonell struktur i krem er mer som stener. Stener derimot, har ingen god egenskap til å binde opp væske.

Strukturen i QimiQ sperrer dermed opp for at uønsket fuktighet trekker seg inn i sluttproduktet. Bruker man f.eks QimiQ i stedet for fløte i eggerøren, unngår man vannslipp. Fuktigheten fra bær etc. i kremer og bakverk, hindres i å sige inn i kremen og ned i bunnen. QimiQ tåler også alle former for syre, vin og brennevin uten å skille seg. Produkter som inneholder QimiQ, kan fryses uten at kvaliteten forringes. Sluttproduktenes salgs- og presentasjonstid forlenges opptil fire ganger 

væskeslipp_qimiq_patentet.jpg
Skjermbilde 2018-09-13 kl. 15.36.14.png

Se hvordan QimiQ gir nytt liv til

en overpisket eller dagsgammel krem