Tiramisu

Alt begynte med tiramisuen vår. En nydelig og kremete dessert perfekt for sommeren. Skjem bort gjestene med denne klassikeren!

INGREDIENSER

TIL KREMFYLLET

250 g QimiQ Whip, avkjølt

100 g sukker

1 pakke vaniljesukker (ca. 1-2 ts)

1 dl kremfløte

150 g mascarpone

2 ss amaretto

TIL KJEKSEN

30 fingerkjeks

2 dl lunken espresso

1 ss sukker

1 ss amaretto

FREMGANGSMÅTE

1. Visp QimiQ Whip glatt.

2. Tilsett sukker, vaniljesukker, kremfløte, mascarpone og amaretto og visp til alt er godt blandet.

3. Lag en blanding av lunken espresso, sukker og amaretto.

4. Legg et lag fingerkjeks i en liten ildfast form, bruk ca. 5-10 kjeks per lag.

5. Ha noen spiseskjeer med espressoblandingen over og fordel en tredjedel av kremfyllet over der igjen.

6. Legg fingerkjeks med espressoblanding og kremfyll lagvis til du har tre av hvert lag.

7. Sett kaldt i 4 timer og dryss kakaopulver over før servering.

 

LA DEG BLI INSPIRERT AV FLERE FRISTENDE DESSERTER: