Mousse med QimiQ Whip

Å lage sjokolademousse med bare krem er et kunststykke. Med QimiQ Whip blir det en lek. QimiQ binder alt du tilsetter og gjør at sluttresultatet blir perfekt hver gang.

Bruk din favorittoppskrift, men gjør om hele fremgangsmåten ved å bare blande alt i bollen og du vil alltid få ett perfekt resultat. Du kan også smake til underveis for å få smaken helt perfekt.

Med QimiQ Whip i moussen i stedet for fløte får du en frysestabil mousse med lett og luftig konsistens som er syre- og alkoholstabil og som ikke kan skille seg. Kjapp og enkel tilberedning og alltid perfekt sluttresultat.

Modellen illustrer grunnregelen for å lage Mousse med QimiQ Whip. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen mousse variant. Kreativt og moro!

Modellen illustrer grunnregelen for å lage Mousse med QimiQ Whip. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen mousse variant. Kreativt og moro!

GRUNNOPPSKRIFT

1000 g (50%) QimiQ Whip

350 g (35%) fruktpuré, smeltet sjokolade eller smak fra eget hode

150 g (15%) andre meieriprodukter (yoghurt, rømme, melk, kremost, fløte eller hva enn du ønsker)

Skal du ha en mousse som kan kuttes, f.eks. til kaker, bruk 1 plate gelatin per dl væske som tilsettes utenom QimiQ Whip (gjelder ikke sjokolade).

FREMGANGSMÅTE

1. Visp QimiQ Whip til krem. Den kan ikke overpiskes, så kjør på. En pakke er nok til 50 beger, så hvis du for eksempel skal ha 12 beger tar du bare og kutter av en fjerdedel av pakken. Sett kartonglokket tilbake på toppen og spar resten til en annen anledning

2. Ta din sjokolademousseoppskrift og bare hell alt i bollen. Alt går bra så lenge 50 % er QimiQ Whip, både kokende varmt smør, smeltet sjokolade, yoghurt, syre, alkohol, sukker og olivenolje. Smak til og tilsett etter ønske, og visp alt godt sammen.

3. Bruk sprøytepose for å fordele moussen i porsjonsbeger eller fyll en kakeform hvis du lager moussekake.

4. Avkjøl og moussen er klar. Du kan også fryse den og lage sjokoladeisparfait, eller for å spare på den til senere. Da er det bare å vispe den fryste moussen opp igjen og så er den klar.

5. Dekorer med for eksempel maldonsalt eller annen pynt.

 

LA DEG BLI INSPIRERT AV FLERE FRISTENDE DESSERTER: