Saftig Kremost og Mandelkake

Kremost og Mandelkake 

Ingredienser for paideigen:

300 g mel

200 g smør, mykgjort

100 sukker

1 egg

Smør, til bakervarer

 

Ingredienser for fyllet: 

250 g QimiQ Saus Base

500 g Kremost

5 egg (er)

160 g sukker

20 g vaniljesukker

1 Sitron (er), juice og fint revet zest

60 g mandelflak

 

 

 

Fremgangsmåte: 

1. For paideigen: Bruk gjerne ferdig paideig eller lag den selv ved å elte inn alle ingrediensene i en jevn deig. 

2. Forvarm ovnen til 180 ° C (luftsirkulasjon).

3. Rull ut paideigen og fordel den utover en smurt terte/paiform

4. Til fyllingen: Bland QimiQ Saus Base, kremost, egg, sukker, vaniljesukker, sitronsaft og sitronzest sammen.

5. Hell fyllet i paiformen og strø over med mandelflakene.

Bak i en forvarmet ovn ved 180 ° C i ca. 20 minutter.

6. Avkjøles og kuttes i stykker.

 

Kaken kan fryses uten at kvaliteten forringes. 

 

 


Se flere videoer: