Tiramisu

Tiramisu - Enkel og frysestabil

Dette er en klassiker! Utrolig godt og ikke minst veldig enkelt. Ved å anvende QimiQ Whip vil det går raskere å produsere opp desserten. Nå trenger man ikke lenger være redd for at kremen sprekker pga kaffen som tilsette, det er bare å helle over kaffeblandingen over kjeksen. Så enkelt!

Kvaliteten holder seg like fin, selv etter at Tiramisuén har vært fryst.

 

Ingredienser for 10 porsjoner:

250 g QimiQ Whip avkjølt

150 g Mascarpone

100 ml kremfløte  (36% fett)

100 g sukker

1 pakke Vaniljesukker

2 ss Amaretto likør

 

30 Lady fingers

 

Væske for å dynke "Lady fingers"

200 ml espressokaffe, lunken

1 ss sukker

1 ss Amaretto likør

Kakaopulver, til pynt

 

Fremgangsmåte: 

1. Pisk den kalde QimiQ Whipén lett, til den er helt jevn, og sørg for at hele blandingen er innarbeidet (spesielt fra bunnen og siden av bollen).

2. Tilsett mascarpone, kremfløte, sukker, vaniljesukker og Amaretto og fortsett å piske til det nødvendige volumet er oppnådd.

3. Legg "Lady fingers" på bunnen av en serveringsform.

4. Bland den lunkne espresso´en med sukkeret og Amaretto og hell halvparten over damens fingre.

5. Dekk damefingrene med litt av kremblandingen. Fortsett med denne proseduren til "lady fingers" og kremblandingen er blitt brukt opp, og sørg for at det siste laget er krem.

4. Avkjøles i ca. 4 timer og sikt over med kakaopulver før servering.

 

 


Se flere videoer: