Saftig Marmor kake - frysestabil

Saftig Marmor kake - frysestabil

Denne tradisjonelle kaken får nytt liv. Ved å bruke QimiQ Sauce Base holder kaken seg saftig over flere dager, selv etter at kaken har vært fryst. God fornøyelse!

 Basisoppskrift på brød og kaker

Basisoppskrift på brød og kaker

Ingredienser for 6 porsjoner:

250 g QimiQ Saus Base

220 g Smør, smeltet

5 eggeplomme 

1 pakke Vaniljesukker

5 eggehviter

220 g sukker

1 klype Salt

1 ts Bakepulver

250 g Mel, lyst

25 g kakaopulver

Smør, for bakervarer

Melis, for bakeformen

 

 

 

Fremgangsmåte: 

1. Forvarm ovnen til 180 ° C .

2. Bland QimiQ Sauce Base med smeltet smør, eggeplommer og vaniljesukker.

3. Pisk egghvittene med sukker og salt til det er stivt.

4. Sikt opp bakepulveret sammen med melet og brett raskt inn i QimiQ-blandingen. Brett forsiktig inn eggehvitten.

5. Sikt kakaopulveret i halvparten av blandingen. Hell den bleke og mørke blandingen vekselvis til en smurt og meliststrødd kakeform. Rør forsiktig med skaftet på en treskje for å skape en marmorert effekt.

6. Bake midt i forvarmet ovn i ca. 40-45 minutter.

 

 


Se flere videoer: