Moussekake -perfekt, superenkelt og kjapt

Lag mousse kake på noen få minutter. Du vil alltid lykkes. Fordeler med bruk av QimiQ whip istedenfor kremfløte; frysestabil, lett og luftig konsistens, syre og alkohol stabil/skiller seg ikke, kjapp og enkel prep, alltid perfekt sluttresultat uansett hvem som lager det. Med denne oppskriften vil slutt resultatet alltid bli perfekt:

 

Ingredienser for en kake:

Mandelbunn:

3 eggehviter str. M/L

130 g sukker

200 g mandelmel

40 g smeltet smør

 

Mousse:

300 g (50%) QimiQ whip

Modellen illustrer grunnregelen for å lage Mousse med QimiQ Whip. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen mousse variant. Kreativt og moro!

Modellen illustrer grunnregelen for å lage Mousse med QimiQ Whip. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen mousse variant. Kreativt og moro!

1 dl (35%) fruktpure, sjokolade eller smak fra eget hode

2 dl (15%) andre meieriprodukter (yoghurt, rømme, melk, kremost, fløte eller hva du ønsker)

3 stk gelatinplater. 1 plate gelatin pr. dl veske som tilsettes utenom QimiQ whip. (Gjelder ikke sjokolade.)

 

 

Fremgangsmåte: 

 

Tilberedning

Mandelbunn:

1. Sett stekovnen på 180 °C over- og undervarme. Smør en springform 24 cm og dryss med mel.

2. Mandelbunn:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret, èn og èn spiseskje av gangen og pisk til massen blir til marengs.

Vend i mandelmelet og så det smeltede smøret, rør til massen er jevn.

Stek mandelbunnen midt i ovnen i 20- 25 minutter, til den føles fast ved et lett trykk.

Avkjøl mandelbunnen i formen og vend den ut på et serveringsfat. Vask springformen innvendig og plasser den over mandelbunnen.

 

Mousse:

1. Visp QimiQ whip (kremfløte) til krem

2. Hell i fruktpure, alkohol, sjokolade, rømme eller hva du måtte ønske. Skal du ha en moussekake som kan kuttes med kniv må du også tilsette 1.plate gelatin pr. dl. veske du tilsetter.

3. Avkjøl. Moussekaken er nå klar.

 

 


Se flere videoer: