Karamell smør kake

INGREDIENSER FOR 1 KAKEFORM 26 CM

FOR SJOKOLADE/NØTTE -BUNNEN

125 g QimiQ sausbase

 Modellen illustrer grunnregelen for å lage kake med QimiQ Sauce Base. QimiQ Sauce Base vil binde på væsken og holde kaken saftigere over lengre tid.

Modellen illustrer grunnregelen for å lage kake med QimiQ Sauce Base. QimiQ Sauce Base vil binde på væsken og holde kaken saftigere over lengre tid.

130 g Smør, smeltet

250 g sukker

12 eggeplomme

250 g Mørk 70% sjokolade, smeltet

250 g hasselnøtter, malt

10 hvitter av 10 stk egg

80 g aprikos syltetøy, for å pensle

Smør, til kakeformen

Mel, til kakeformen

FOR KARAMELL

250 QimiQ Classic, Romteperert

250 g sukker

2 g havsalt

50 g smør

 Modellen illustrer grunnregelen for å lage Smør krem med QimiQ Whip. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen smørkrem variant. Kreativt og moro!

Modellen illustrer grunnregelen for å lage Smør krem med QimiQ Whip. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen smørkrem variant. Kreativt og moro!

FOR KREMEN

750 g QimiQ Whip, kjølt

70 g sukker

250 g smør smeltet

FREMGANGSMÅTE

1. Forvarm ovnen til 180 ° C (vanlig ovn).

2. For sjokoladenøttebunnen: visp QimiQ Saus Base med smeltet smør og 180 g sukker til fluffy. Bland i eggeplommer. Brett i smeltet sjokolade og bland i hasselnøtter.

3. Pisk egggehvittene med det resterende sukker til det er stivt. Brett inn i QimiQ-blandingen.

4. Fyll i en smurt kakeform og bake i forvarmet ovn i ca. 60 minutter. La avkjøles.

5. For karamellen: visp den romtempererte QimiQ Classic glatt. Smelt sukkeret i en panne til det er gyldent. Tilsett QimiQ Classic og havsalt og kok til det blir en jevn blanding. Tilsett smør og bland godt. Avkjøl

6. For krem: pisk den kalde QimiQ Whip Pisk den avkjølte QimiQ Whip og sukker sammen til ønsket volum er oppnådd. Sakte visp i smeltet smør. Til slutt rør inn karamellen og bland godt.

7. Skjær sjokolade/nøtte - bunnen i tre lag. Plasser ett stykke i en kake ring og fordel en tredjedel av krem på toppen (ca 1 cm høy). Gjenta denne prosessen 2 ganger til. Til slutt fordel den resterende krem på det siste laget av kake.

8. Avkjøles i ca. 4 timer. Kakeringen fjernes før du servering.

 

 


Se flere oppskriftsvideoer: