Creme Brulee - frysestabil, raskt og kaldproduser

Med QimiQ Classic kan man lage Creme Brulee som ikke trenger å gå i ovnen. Du bare varmer den opp til 80 grader og fyller i former.

Ingredienser

Mandelbunn:

3 eggehviter str. M/L

130 g sukker

200 g mandelmel

40 g smeltet smør

 

Creme Brulee:

500 g QimiQ Classic

175 g sukker

200 g eggeplommer

500 g fløte

1/2 vaniljestang (frø)

 

Tilberedning

Mandelbunn:

1. Sett stekovnen på 180 °C over- og undervarme. Smør en springform 24 cm og dryss med mel.

2. Mandelbunn:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret, èn og èn spiseskje av gangen og pisk til massen blir til marengs.

Vend i mandelmelet og så det smeltede smøret, rør til massen er jevn.

Stek mandelbunnen midt i ovnen i 20- 25 minutter, til den føles fast ved et lett trykk.

Avkjøl mandelbunnen i formen og vend den ut på et serveringsfat. Vask springformen innvendig og plasser den over mandelbunnen.

 

Creme Brulee:

Alle ingredienser blandes sammen, varmes i ca 80 grader - 20 minutter

 

Se også her for oppskrift på Creme Brulee som ikke trenger varmebehandling HER

 


Se flere oppskriftsvideoer: